27 FEBRUARY 2016 - 14:06
Ikväll ska jag jobba på nation! Det har varit flera månader sedan sist, så det här ska bli så kul! Jag har jobbat på den nation jag är med, Göteborgs nation, tre gånger tidigare: på klubben Kajplats två gånger (då både i bar, garderob och som servitör på sittning) och även på ett av deras finare event, Bonne Purée. BP är nationens gourmetrestaurang som serverar en finmiddag bestående av fem eller sex rätter av otrolig kvalitet samt med ett tillhörande vinpaket.
Att jobba på BP är en helt annan sak än klubben. Båda har sin charm, men middagen är mer min stil - lite mer elegant, lite mindre sunkigt haha. Med en vit skjorta på, ett leende och färdighet i att servera, går kvällen galant. Sist jag jobbade, i oktober, var det av ren slump. Jag såg att de sökte jobbare och tyckte det lät kul. Denna gången hörde jag att de skulle köra middagen i helgen, tänkte 'varför inte', kollade runt bland tjejerna i klassen om någon var sugen att ställa upp och kontaktade sedan en av kockarna. Elin i klassen nappade på mitt förslag och vi kommer ha så kul ikväll!
På i princip varje evenemang på nationerna i Lund finns en fotograf på plats som fotar allt och alla, och sedan förevigas minnena på Facebook. Typ så. Därför är det såklart extra najs att befinna sig i ett kokhett kök med svetten rinnandes nedför pannan ;) Innan bilderna från kvällen dyker upp, får ni tills vidare nöja er med bilderna från förra tillfället.
Vill ni veta det bästa är med att jobba BP? Man får smaka på precis all fantastisk mat! Sist minns jag att vi bland annat gjorde råbiff, något jag aldrig tidigare smakat. Men åh jisses, så gott det var! Varje Bonne Purée-tillfälle är en kulinarisk upplevelse helt enkelt, och inte bara för gästerna. Lite jobbigt att stå upp och jobba 16-01 och sen städning men efteråt blir det alltid myshäng med gott vin. Och sen sussar man sött, kan jag säga!




Fyi, på denna ljuvligt smickrande bild står jag faktiskt och väljer musik på beordran, men bilden får mig ju istället att se fruktansvärt oengagerad ut haha.

