24 JULY 2015 - 14:44
     
Som jag älskar den här granolan! Jag har byggt receptet utifrån ett jag hittade i en kokbok vi hade hemma (Choklad av Elisabeth Johansson). Men en granola, eller müsli, behöver inte göras utifrån recept. It can be whatever you want it to be. Därför improviserar jag gärna och arbetar med det jag har hemma. Just den här gången valde jag att byta ut hasselnötterna ur orginalreceptet mot en näve mandlar då jag inte är ett jättestort fan av just hasselnötter och la i sista sekund till chiafrön samt pudrade lite kakao över för att addera smak! Här ovan är receptet jag arbetade utifrån just den här gången. Nästa gång kanske blåbären byts ut mot dadlar eller torkade tranbär - låt fantasin flöda!
Så här gör du:
Sätt ungnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Börja med att blanda alla gryn och frön. Blanda sedan olja, honung och vatten och droppa över müslin. Vänd runt müslin med några tag. Om du vill, pudra ett tunt lager kakao över blandningen. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 min. Rör om då och då så att müslin inte bränns utan får en fin gyllenbrun färg. Låt svalna över natten. Toppa sedan med torkadebär och grovhackad choklad. Voilá!
     
   ISA
    25 JULY 2015 - 22:36           
    25 JULY 2015 - 22:36           
men hallå vad gött! allt smarrigt i livet i samma mix, haha
Svar:
S I G R I D   B E R N U L F
          
     
   Jens-Peter K
    26 JULY 2015 - 00:38           
    26 JULY 2015 - 00:38           
Det ser helt sjukt gott ut, kan inte få nog utav granola!
               
    25 JULY 2015 - 12:22           
Gud vad gott det såg ut!